Rudolfsnosar – Recept

Dessa fina äppelbollar med lingon kallar vi Rudolfsnosar och de är superlätta att göra. När vi gjorde dom körde vi på känsla så detta receptet rekommenderar jag att man lägger lite egen känsla i och smakar av mycket!

Ingredienser:

12 st nosar

  • 50 g smör
  • 1/2 dl torkat hackat äpple
  • 1/2 – 1 rivet äpple,
  • 1 tsk kanel (finns ej svenskt)
  • 1,5 – 2 dl havregryn
  • lingonpulver att rulla i

Gör såhär:

Krama ut lite ur saften ur de rivna äpplet. Blanda alla ingredienser utom lingonpulvret i en bunke. Smaka av smeten! Vill du ha mer av något så lägg till det! Rulla till bollar och rulla sedan i lingonpulvret. Klart!

Kung Markattas lingon-, blåbär- och transbärspulver kommer från Sverige och packas i Danmark. Det ärr väl rätt okej ändå! Toppen att använda till bakverk och godis!

Kommentera