Rödbetsbiffar – Recept

Toppgoda vegetariska biffar som dessutom är enkla att göra. Det enda som är jobbigt är att riva rödbetorna, men har man en köksmaskin som har rivmunstycke (vilket jag inte har) är man helt hemma! Servera gärna med en sallad av gryn och säsongens gröna varor, till exempel pumpa och grönkål nu på vintern.

Ingredienser:
3 medelstora rödbetor
0,5 gullök
1 vitlöksklyfta
2 dl havregryn
1 ägg
0,5 tsk oregano eller annan krydda (färska kryddor är också toppen!)
2 msk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör såhär:

Värm ugnen till 175 grader. Grovriv rödbetorna och löken och finriv vitlöken. Blanda allt rivet med alla andra ingredienser och låt stå och svälla i 30 min. Smaka av så att saltmängden och kryddningen passar dig. Forma till biffar, lägg på en plåt och baka i ugnen i ca 35 min!

Receptinspo från: Therese Elgquists bok The New Green Salad

Kommentera