Vegetarisk rödbetspasta

Mat som är så enkel att man likaväl kan äta den direkt ut kastrullen passar mig väldigt bra ibland. Detta är en sådan rätt! Ugna, blanda ihop och ät! Köp pasta gjort på svenskt durumvete så blir rätten väldigt närodlad också!

Ingredienser:
(4 personer)

  • 800 g rödbetor
  • 2-3 dl crème fraiche eller havrefraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk torkad timjan 
  • salt och svartpeppar (ej svenskt)
  • olja 
  • pasta till 4 personer
  • topping, grönkål, nötter

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C. Om betorna är ekologiska, skrubba och skär sedan bort toppen och botten, annars skala rödbetorna med potatisskalare eller skär av skalet med en kniv (Det skvätter minst röd färg om du skär med kniv!) Dela rödbetorna i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt form. Häll över olja, strö över flingsalt och blanda runt. Baka i ugn ungefär en halvtimme, tills rödbetorna är genommjuka och har börjat få färg. Hellre för lång än för kort tid om du frågar mig, men de ska inte bli brända.

Koka pastan i en större kastrull, enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i grytan. Häll i rödbetorna, crème fraiche/havrefraichen och timjan. Riv över vitlöksklyftan, salta och peppra och blanda ordentligt. Servera genast, gärna med lite stekt grönkål eller/och nötter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.