Fantastisk blåbärskaka i långpanna

Denhär härliga kakan bjöd jag mina kollegor på innan jag tog tjänstledigt! Självklart ville jag bjuda dom på en helt svensk kaka (allt utom saltet går att hitta svenskt). Den blev otroligt uppskattad så jag bara måste dela med mig av receptet! Snabb, enkel, underbar! Gör den!

Ingredienser:
6 dl strösocker
4 ägg
200 g smör
6 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
500g frysta blåbär (något tinade)
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner. Häll i vetemjöl, salt och blanda runt. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Blanda blåbären med socker och potatismjöl och sprid ut det ovanpå smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, eller tills kakan känns fast (dom inte för fast, man vill ha den lite kladdig) . Låt svalna. Servera med en klick vispad grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.