Pytt i panna!

Nordens i särklasss bästa rätt! Enkelt, gott, svinnsmart, säsongssmart och klimatsmart! Vad mer kan man begära av en rätt? Pytt i panna passar alltid! Är detfest kallas den Biff Rydberg och är det en vardag kan man använda lite vad som helst i den. Väljd dina favoriter och sätt igång!
⠀⠀ ⠀

Ingredienser:

  • 1 kg rotsaker
    (Potatis, Röd/gulbeta, Palsernacka, Morot, Kålrot, Rotselleri, Jordärtskocka)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gullök
  • 150g grönkål
  • 3 dl turkisk yoghyrt/växtyoghurt
  • 1 dl lingon

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C. Plocka ihop och tärna rotsakerna. Välj dina favoriter! Lägg alla tärnade rotsaker på en plåt och vänd runt med rapsolja och flingsalt. Stek i ugnen i ca 20 min. Använd en potatissticka och känn om rotsakerna blivit mjuka, om inte så vänta några minuter till. Under tiden, hacka en gul lök och stek i rapsolja tills den är mjuk.

Riv av grönkålsbladen från stammen. Hacka stammen i små bitar och släng in i ugnen tillsammans med rotsakerna. Massera grönkål med lite rapsolja och flingsalt. Blanda turkisk yoghyrt med lingonen och smaka av med salt. När rotsakerna är klara, blanda med den stekta löken och grönkålen. Servera pytt i pannan med lingonyoghyrten och stekt ägg!

Kommentera